Hos oss kan du låna...

Böcker, förstås!

Fakta och skönlitteratur för barn, ungdomar och vuxna. De flesta är på svenska, men vi har också barnböcker på andra språk. Vilka språk som finns hos oss varierar efter vem som behöver dem. Vi lånar in från andra bibliotek på Gotland och från Internationella biblioteket i Stockholm.

Vi har skönlitteratur för vuxna på engelska. Vi köper nytt efter hand och lånar även in från andra bibliotek på ön.

Lättlästa böcker för barn och vuxna

Böcker med kortare meningar och mindre svåra ord.

Böcker med stor stil

Böcker med extra stor och tydlig stil. Texten är alltid densamma som i originalutgåvan, men ibland är boken uppdelad i två band.

Deckare i mängder

Biblioteken på Gotland har deckarna i "flytande bestånd". Det betyder att deckarna stannar på det bibliotek där de lämnas tillbaka, vilket innebär att det hela tiden finns "nya" deckare i våra hyllor.

Gotlandica

Fakta och skönlitteratur om eller med anknytning till Gotland.

E-media

Ljudböcker på cd och mp3

För vuxna. Biblioteken på Gotland har ljudböckerna i "flytande bestånd". Det betyder att ljudböckerna stannar på det bibliotek där de lämnas tillbaka, vilket innebär att det hela tiden finns "nya" ljudböcker i våra hyllor.

Tidningar och tidskrifter

Dagstidningar läses på plats, vi har Dagens Nyheter och en lokaltidning. Du hittar dagens tidning i tidskriftshörnan. Där finns även tidningar från några dagar tillbaka. Inne på biblioteket sparar vi den senaste månadens tidningar.

Tidskrifter kan man låna hem i två veckor, utom senaste numret som läses på plats. I biblioteket sparar vi tidskrifterna från ett år tillbaka, ibland flera. Dessa går självklart bra att låna. Det går också bra att beställa tidskrifter från andra bibliotek.

Dvd-film

Finns att hyra. Man ska ha fyllt 15 för att få hyra film. 20 kr/7 dagar.

BookSeat

BookSeat bild

Skönt för dig som vill ligga ner och läsa och för dig som tycker det är jobbigt att hålla i tunga böcker. Passar både för böcker och läsplattor. Vi har en röd och en grön. Lånetid fyra veckor.

Läsglasögon

Används på biblioteket.

Gångstavar

I olika längder. Lånetid två veckor.


Inköpsförslag?

Saknar du någon titel? Använd länken nedan:

Inköpsförslag


Sidan granskad/uppdaterad 230829