Välkommen till Roma bibliotek!

22-08-23
Just nu pågår regionens arbete med upprustning av busstationen i Roma. Det kan innebära att det kan upplevas lite krångligare att ta sig till bland annat oss på biblioteket. Parkeringen framför huset är är avstängd och vi hänvisar er som kommer med bil till parkeringen vid sidan av pressbyrån, Coop/Ica-parkeringen eller parkeringen vid sockerbruket. Busshållplatsen har tillfälligt flyttas 150 meter söder, längs med väg 143.

Vi hoppas det inte blir allt för stora störningar under byggperioden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reservationer hämtas i reservationshyllan och står sorterade efter låntagarnummer. Låna och återlämna gärna själv i i bibliotekets självbetjäningsautomat.

När biblioteket är stängt går det bra att lämna böcker i bokinkastet till höger om entrédörrarna (bottenplan).

Biblioteket har två datorer, skrivare, trådlöst wifi, kopiator och scanner. Det finns också ett sammanträdesrum med 10 platser som är bokningsbart. Vi har dagstidningar, tidskrifter, musik, film, ljudböcker samt massor med böcker.

Roma-bibliotek är ett Meröppet bibliotek. Den som är över 18 år kan registrera sig som meröppet-användare och få tillgång till biblioteket även under obemannad tid. Se mer information under rubriken Meröppet till vänster eller kom till oss och fråga så svarar vi gärna på eventuella frågor.

Tillgänglighet: Parkering för rörelsehindrade finns utanför byggnaden. Roma bibliotek ligger på övre plan. Till övre plan finns hiss. Utanför bibliotekets entrédörr finns en handikappanpassad toalett. Bibliotekets självutlåningsautomat är höj- och sänkbar. Bibliotekets bemannade information- och lånedisk är höj- och sänkbar.

meröppet invigning fasadTEST6