Välkommen till Roma bibliotek!

_________________________________

Biblioteken på Gotland håller öppet med pandemilagen som begränsning. Biblioteken kan därför inte användas som en mötesplats där man träffas och umgås. Det går bra att använda datorn, göra utskrifter och kopiera.

Ytterligare anpassningar av smittskyddsåtgärder från 15/7

Den kvadratmeterbegränsning som styr hur många personer som samtidigt får vistas i lokalen tas bort. Det är dock fortfarande varje person som ansvarar för att följa de allmänna grundläggande råden med att hålla avstånd, undvika trängsel, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symptom.

__________________________________________________________________

Biblioteket ligger på övre plan i samma hus som Apoteksgruppens apotek. Gå in genom husets huvudentré och ta trappan eller hissen upp till övre plan, så kommer du till Roma bibliotek.

När biblioteket är stängt går det bra att lämna böcker i bokinkastet till höger om entrédörrarna (bottenplan).

För den som vill kan man låna och återlämna sina böcker i bibliotekets självbetjäningsautomat. Den som vill kan även själv hämta sina reservationer i vår reservationshylla.

Biblioteket har två bokningsbara datorer, skrivare, trådlöst wifi, kopiator och scanner. Det finns också ett sammanträdesrum med 10 platser som är bokningsbart. Vi har dagstidningar och tidskrifter, musik och film, ljudböcker samt massor med böcker.

Roma-bibliotek är ett Meröppet-bibliotek som krävs att det är över 18 år kan registrera sig som meröppet-användare och få tillgång till biblioteket även på obemannad tid. Se mer information under rubriken Meröppet till vänster eller kom till oss och fråga så svarar vi gärna på eventuella frågor.

Tillgänglighet: Parkering för rörelsehindrade finns utanför byggnaden. Roma bibliotek ligger på övre plan. Till övre plan finns väsande . Utanför bibliotekets entrédörr finns en handikappanpassad toalett. Bibliotekets självutlåningsautomat är höj- och sänkbar. Bibliotekets bemannade information- och lånedisk är höj- och sänkbar.

meröppet invigning fasadTEST6