Välkommen till Roma bibliotek!

Biblioteket ligger på övre plan i samma hus som Apoteksgruppens apotek. Gå in genom husets huvudentré och ta trappan eller hissen upp till övre plan, så kommer du till Roma bibliotek.

När biblioteket är stängt går det bra att lämna böcker i bokinkastet till höger om entrédörrarna (bottenplan).

För den som vill kan man låna och återlämna sina böcker i bibliotekets självbetjäningsautomat. Den som vill kan även själv hämta sina reservationer i vår reservationshylla.

Biblioteket har två datorer, skrivare, trådlöst wifi, kopiator och scanner. Det finns också ett sammanträdesrum med 10 platser som är bokningsbart. Vi har dagstidningar, tidskrifter, musik, film, ljudböcker samt massor med böcker.

Roma-bibliotek är ett Meröppet bibliotek. Den som är över 18 år kan registrera sig som meröppet-användare och få tillgång till biblioteket även under obemannad tid. Se mer information under rubriken Meröppet till vänster eller kom till oss och fråga så svarar vi gärna på eventuella frågor.

Tillgänglighet: Parkering för rörelsehindrade finns utanför byggnaden. Roma bibliotek ligger på övre plan. Till övre plan finns hiss. Utanför bibliotekets entrédörr finns en handikappanpassad toalett. Bibliotekets självutlåningsautomat är höj- och sänkbar. Bibliotekets bemannade information- och lånedisk är höj- och sänkbar.

meröppet invigning fasadTEST6