Välkommen till Slite bibliotek!

cherry 20


Pandemilagen gäller. 

Det är viktigt att biblioteket inte används som mötesplats där man träffas och umgås. Det går bra att använda datorn, göra utskrifter eller kopiera. 

Ytterligare anpassningar av smittskyddsåtgärder från 15/7

Den kvadratmeterbegränsning som styr hur många personer som samtidigt får vistas i lokalen tas bort. Det är dock fortfarande varje person som ansvarar för att följa de allmänna grundläggande råden med att hålla avstånd, undvika trängsel, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symptom.


Slite biblioteket ligger i Kommunhuset vid Torget i Slite. Här kan du låna böcker i olika format, tidskrifter och film. Det finns även dagstidningar att läsa på plats. Det finns många mysiga sittplatser på biblioteket. På biblioteket finns två bokningsbara datorer, skrivare, trådlöst wifi, scanner och en kopiator för svartvita kopior. Biblioteket är en Infopoint måste tillverkas att du hittar turistinformation här. Det finns en anslagstavla med information om evenemang och dylikt i foajén samt en hylla med en del samhällsinformation inne i biblioteket.

För den som vill kan man låna och återlämna sina böcker i bibliotekets självbetjäningsautomat. Man kan även själv hämta sina reservationer i vår reservationshylla.

När biblioteket är stängt kan du lämna böcker i lådan i foajén vid entrén eller på baksidan av Kommunhuset i den blå dörren. Där är ett trappsteg på baksidan och ramp saknas.

Slite bibliotek är ett Meröppet-bibliotek som krävs att den som är över 18 år kan registrera sig som meröppet-användare och få tillgång till biblioteket även på obemannad tid. Se mer information under rubriken Meröppet till vänster eller kom in till oss och fråga så svarar vi gärna på eventuella frågor.

Tillgänglighet: Parkering för rörelsehindrade finns utanför byggnaden. Biblioteket har ramp och handikappanpassad toalett. Självbetjäningsautomaten är höj- och sänkbar. Bibliotekets bemannade information- och lånedisk är höj- och sänkbar.

strandskata

Sidan granskad/ uppdaterad 2021-09-16