Välkommen till Slite bibliotek!

cherry 20


Slite biblioteket ligger i Kommunhuset vid torget i Slite. Här kan du låna böcker i olika format, tidskrifter och film. Det finns även dagstidningar att läsa på plats. Det finns många mysiga sittplatser på biblioteket. På biblioteket finns två datorer, skrivare, trådlöst wifi och scanner. Biblioteket är en Infopoint och det betyder att du hittar turistinformation här. Det finns en anslagstavla med information om evenemang och dylikt i foajén samt en hylla med en del samhällsinformation inne i biblioteket.

För den som vill kan man låna och återlämna sina böcker i bibliotekets självbetjäningsautomat. Man kan även själv hämta sina reservationer i vår reservationshylla.

När biblioteket är stängt kan du lämna böcker i lådan i foajén vid entrén eller på baksidan av Kommunhuset i den blå dörren. Där är ett trappsteg på baksidan och ramp saknas.

Slite bibliotek är ett Meröppet bibliotek. Den som är över 18 år kan registrera sig som meröppet-användare och få tillgång till biblioteket även på obemannad tid. Se mer information under rubriken Meröppet till vänster eller kom in till oss och fråga så svarar vi gärna på eventuella frågor.

Tillgänglighet: Parkering för rörelsehindrade finns utanför byggnaden. Biblioteket har ramp och handikappanpassad toalett. Självbetjäningsautomaten är höj- och sänkbar. Bibliotekets bemannade information- och lånedisk är höj- och sänkbar.

strandskata

Sidan granskad/ uppdaterad 2022-10-19