Biblioteket i Klintehamn är inrymt i lokaler från 1700-talet med begränsad framkomlighet.

På bottenvåning finns galleri och handikappanpassad toalett, biblioteket ligger på andra våningen. Det finns hiss.

Bibliotekets ingång har en mycket hög tröskel. Det finns en alternativ ingång utan tröskel som biblioteket delar med butiken Landa. Den är öppen under Landas öppettider. Utanför Landas öppettider kan besökare ringa på bibliotekets dörrklocka så öppnar personalen.

Genomgående består biblioteket av små rum och många dörröppningar med låga trösklar. Den smalaste som behöver passeras för att nå hissen är 78 cm bred.

För återlämning när biblioteket är stängt finns inkast i ytterdörren. Under öppettiderna finns en återlämningslåda i entréhallen som alternativ till lånedisken en trappa upp.

Om låntagare har tillfälliga eller permanenta problem med att besöka biblioteket gör bibliotekets personal hembesök inom Klintehamns samhälle. Kontakta biblioteket för att boka ett besök.

Biblioteket fyller bokkassar efter önskemål via telefon för upphämtning av låntagaren, hemtjänst, anhörig eller annat ombud.

Om låntagare önskar direkt service utan att tillträda biblioteket kan man ringa på dörrklockan för att få service vid dörren. Personalen kan då ta emot och hämta fram önskade böcker till dörren, utan att låntagaren stiger in i biblioteket.

Biblioteket har ej hörslinga.

Det finns handikappanpassad toalett med skötbord på bottenvåningen.

huset 1 komp