Bokbussenheten är under omkonstruktion för tillfället (vintern 22/23). Den stora bokbussen är på väg att ersättas av två mindre mobila bibliotek. Även innehållet i vår verksamhet är under omgörning. Fr o m årsskiftet 22/23 har vi inte längre avtal med landsbygdsskolorna om att köra dit. Vi ska istället fokusera än mer på yngre barn (förskolor) och personer med funktionsvariationer eller funktionsnedsättningar (t ex daglig verksamhet och äldre). Vi hoppas kunna komma igång med vårens turer i februari/mars

Kontakta oss gärna om du vill veta mera:  

Telefon:                                                         

0704 47 74 47 (Bokbussen)

0498 20 44 34 (kontoret)

Boken kommer

Biblioteket kan besöka dig som har svårt att på egen hand ta dig till biblioteket på grund av ålder, funktionsnedsättning eller sjukdom.
En gång i månaden besöker vi dig med färdiga bokkassar utifrån dina egna önskemål - och tar med oss ​​det du vill återlämna.
Du får en ”egen bibliotekarie” som du kommer att ha kontakt med och som du kan diskutera litteratur eller få boktips av samt beställa de böcker du önskar. Du kan bland annat beställa böcker på svenska eller andra språk, tidskrifter, böcker med stor stil, lättlästa böcker, ljudböcker, talböcker, musik och film.
”Boken kommer” är gratis och tillgänglig var på Gotland du än bor.

Har du frågor eller vill ha besök av Boken kommer-bilen?
Kontakta oss för mer information!
Telefon: 070-7887983
E-post: bokenkommer@gotland.se