Posterutställning Världsarv x 3

När: onsdag 23 maj kl. 15:30 - tisdag 5 juni kl. 16:00
Arrangör: Uppsala universitet Campus Gotland och Almedalsbiblioteket
Hemsida: http://www.unesco.se/kampanjen-unite4heritage/

Ett världsarv är ett kultur- eller naturminne som är så värdefullt att det är en angelägenhet för hela mänskligheten. Det är en plats, ort, miljö eller ett objekt som på ett alldeles unikt sätt vittnar om jordens och människans historia. Vår posterutställning med temat "Världsarv" består av tre delar: studentarbeten från Campus Gotlands masterprogram Cultural Heritage and Sustainability. De femton världsarven i Sverige presenteras i text och bild. Posters från Unite4Heritage som är en del av Unescos kampanj som vill både lyfta fram och slå vakt om kulturarv och kulturell mångfald världen över. En kort invigning öppnar utställningen den 23 maj klockan 15.30 med rektorsrådet Olle Jansson och lektor Anna Karlström. Välkommen!

Visbyvarldsarv-Helena-Duveborg-1.jpg