Det mobila biblioteket arbetar främst med besök till bibliotekslagens prioriterade grupper. De två nya mindre biblioteksfordonen besöker regelbundet förskolor och dagliga verksamheter, men även funktionsnedsatta som inte kan ta sig till de fasta biblioteken ("Biblioteket kommer"). 

Fordonen används också i syfte att marknadsföra biblioteken och våra tjänster. Vi har t ex medverkat under Beredskapsveckan, på pensionärsträffar och med Fritidsbanken. Vi är öppna för fler samarbeten, t ex bygdegårdsträffar eller andra "happenings".

Kontakta oss gärna om du vill veta mera:  

Telefon: 0704477447   

Epost: bokbuss@gotland.se                                         


Boken kommer/Biblioteket kommer

Biblioteket kan besöka dig som har svårt att på egen hand ta dig till biblioteket på grund av ålder, funktionsnedsättning eller sjukdom.

En gång i månaden besöker vi dig med färdiga bokkassar utifrån dina egna önskemål - och tar med oss ​​det du vill återlämna.
Du får en ”egen bibliotekarie” som du kommer att ha kontakt med och som du kan diskutera litteratur eller få boktips av samt beställa de böcker du önskar. Du kan bland annat beställa böcker på svenska eller andra språk, tidskrifter, böcker med stor stil, lättlästa böcker, ljudböcker, talböcker, musik och film.

Vill du hellre välja böcker själv i hyllorna så kan du få besök av biblioteksfordonet. Ombord finns flera hundra titlar och fordonet packas med det som låntagarna efterfrågar. Så klart kan du också beställa särskilda titlar/ämnen till ditt besök.

”Boken kommer” och "Biblioteket kommer" är gratis och tillgänglig var på Gotland du än bor.

Har du frågor eller vill ha besök?
Kontakta oss för mer information!
Telefon: 070-7887983
E-post: bokenkommer@gotland.se