Lika Olika Unika -fotoutställning

Kategori: Utställning
Plats: Almedalsbiblioteket, Foajén
När: lördag 16 juli kl (Hela dagen) - söndag 14 augusti kl (Hela dagen)
Arrangör: Almedalsbiblioteket, Hajdes socialterapeutiska bykollektiv
Hemsida: https://www.hajdes.se/

Ganska lika och ändå helt unika.

Ovan(lig)a mänskliga möten i en fotoutställning av Peter Anand Ullberg & Sebastian Ullberg.

Varje människa är unik, på en mängd olika sätt. Visst är vi näst intill hundra procent identiska som varelser, men den där lilla promillen som skiljer oss åt genetiskt gör ändå en stor skillnad och får var och en av oss att bli unika - och därmed vackra och värdefulla.
Den här uniciteten bör vi känna stolthet, glädje och fascination över. Alla är vi unika, var och en på sitt sätt. Somliga av oss är dessutom unika på ett annorlunda sätt.

Under juli och augusti presenteras ett tvåårigt fotoprojekt som inbjuder till att reflektera över sina förutfattade meningar och våga utmana sina eventuella fördomar om personer som lever med funktionsvariationer - och för alla de möten vi känner osäkerhet inför.

lIKAoLIKAuNIKA.jpg