Aktuellt på Gråbo

Tvåspråkshylla

Vi har nu en liten tvåspråkshylla - där står det barnböcker på arabiska, dari och persiska med motsvarande titel på svenska.

Hyllan är placerad precis till vänster när du kommer in på biblioteket.

Fritidsbanken invigs

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast för sport- och fritidsprylar. Det finns sedan tidigare på ett flertal orter runt om i landet.

Nu ska Fritidsbanken Visby invigas på Träffpunkt Gråbo den 27:e september 2017. Det drivs av Gotlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, i samarbete med Röda Korset.

Läskigt

Ny hylla med läskiga böcker för barn

Det kommer ofta barn som frågar var de "läskiga" böckerna står.

I samband med ommöbleringen bestämde vi oss därför för att ge dem en alldeles egen hyllplacering.

Tipsa oss!

Vi vill ha barnens egna tips på vilka böcker som är läskiga!

Fyll i en lapp med ditt namn och boktips och lämna in på biblioteket.

Tack på förhand!

Vi har möblerat om!

Lagom till biblioteket firade 15 år i nuvarande lokaler passade vi på att flytta runt bland hyllorna.

Böckerna för barn och unga (Hcf/Hcg) står nu i en cirkel och formar lite av ett rum i rummet. Sagor, samlingar, äppelhylla, daisy-böcker och manga har flyttat till hyllorna som vetter mot fönstren. Samtidigt har böckerna på andra språk hamnat närmare lånedisken och fått knubbetiketter på sina respektive språk.

Varje månad skyltar vi på ett nytt tema eller visar exempel från någon speciell avdelning. Djupdykningar ur sortimentet, helt enkelt.

Februari 2018: Vintersporter

Sidan granskad/uppdaterad 180214