När kvällen ljusnar - Susanne Alfvengren

När: söndag 11 mars kl. 19:00 - kl. 21:00
Arrangör: Gotlandsmusiken
Hemsida: http://www.gotlandsmusiken.se

Susanne Alfvengren växte upp i Ala där hon tidigt sjöng visor och lärde sig spela gitarr. Hon började sin karriär hemma på Gotland och sjöng bl.a. i dansband och rockband och jobbade några år på Bryggeriteatern innan hon vann en talangtävling på Mosebacke i Stockholm. Därefter följde många år med skivinspelningar med några stora hits såsom ”När vi rör varann”, ”Som stormen river öppet hav” tillsammans med Mikael Rickfors och senare ”När kvällarna ljusnar” som också fått ge namn åt programmet. Man kan också lägga till att gotländskan blev en populär dialekt i Sverige mycket tack vare Susannes mjuka röst. Numera spelar hon mest i kyrkor, hembygdsgårdar och liknande samt på viscaféer. -Att beröra är det viktigaste för mig säger Susanne.

Susanne Alfvengren + Gotlands Blåsarkvintett = garanterat finstämda konserter med gotländskan i centrum.

Medverkande:
Susanne Alfvengren, sång, gitarr